DELI

Idejni projekt (IDP)

Idejni projekt (IDP)

Idejni projekt (IDP)

Idejni projekt (IDP) je rezultat komunikacije med investitorjem in arhitektom. Investitor nam zaupa svoje želje, opiše svoj način življenja, arhitekt pa njegove želje prenese v idejni načrt.Idejni projekt je namenjen izboru najustreznejše variante nameravanega objekta. Ponavadi se izdela, če to investitor izrecno zahteva oz. je tako določeno s predpisi. Bistvo idejnega projekta je prikaz različnih variant zamisli in iskanje optimuma. Pri tem moramo upoštevati vse veljavne predpise, ki veljajo na obravnavanem območju. Uporablja se kot podloga za idelavo naslednjih faz projektne dokumentacije (PGD, PZI).

Idejni projekt vsebuje naslednje načrte:

-umestitev v prostor na podlagi geodetskega posnetka,

-tlorisno razporeditev,

-vizijo zunanjega izgleda.

Vizualizacija

Vizualizacija predstavlja virtualno okno v vaš novi dom in vam omogoča vizualno predstavo vaše ideje in vam omogoči, da si vaš dom zlahka predstavljate do zadnje podrobnosti. Izris vam je v pomoč pri izbiri barvnih kombinacij fasade, notranjih prostorov, pri  postavitvi in izbiri pohištva…

Za vizualizacijo se je priporočljivo odločiti pred samim začetkom gradnje. Omogoča nam vpogled  v prostore in pogled na zunanjo ureditev ter izgled fasade, saj le slednje na celovit način zaokrožijo podobo zunanjosti ter nenazadnje poudarijo izgled.

Share post:

Avtorji | Vavčer | Varovanje podatkov
site identity
Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing s ciljem posodobiti spletni nastop podjetja.